Onderwijsmateriaal

projecten waarin ik heb meegedacht

Terra Nova

Een activerend burgerschapsspel voor in de klas.
Leerlingen vormen in teams van vijf op een onbewoond eiland hun eigen minimaatschappij. Tijdens dit avontuur zoeken ze samen naar creatieve oplossingen voor morele dilemma’s.

Mijn rol: voorzitter Raad van Toezicht en critical friend van het eerste uur.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Krachtbronnen

Een flexibel inzetbaar lespakket voor de bovenbouw van de basisschool waarbij burgerschap, levensbeschouwing en sociaal-emotionele ontwikkeling zijn geïntegreerd in één methode.
De lessen helpen kinderen om een eigen kijk op het leven te ontwikkelen, goed met anderen om te gaan en met een kritische, open blik in het leven te staan.
Krachtbronnen is gemakkelijk te gebruiken door iedere leerkracht op elke basisschool. De lessen zijn in samenwerking met diverse mensen uit de praktijk gemaakt en getest door 40 klassen van de meest uiteenlopende scholen in Nederland en België.

Mijn rol: ontwerpen van lessen als lid van het expertteam.

Klik hier voor meer informatie.

1001 Nacht

Een multi-platform voor lifeskill- en burgerschapseducatie, gebaseerd op de vertellingen van Sharzad uit 1001 Nacht.
De lessen bij de animatiefilmpjes leggen de focus op democratie, mensenrechten en de rechtsstaat, via dialoog en activerende werkvormen.
In 2017 en 2018 is in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken een implementatieonderzoek uitgevoerd om te onderzoeken of de lessen in Nederland ook hun vruchten afwerpen.

Mijn rol: herschrijven van de lessen voor het Nederlandse onderwijs, trainen van de docenten en rapportage van het onderzoek.

Klik hier voor meer informatie.

Lot’s Foundation

Stichting Lot’s Foundation is opgericht door Herman van Veen en wil kinderen waar dan ook vertellen wat hun rechten zijn.
Lot laat kinderen tussen de 4 en 18 jaar luisteren naar elkaars verhalen, middels activiteiten binnen onderwijs, cultuur en media.
Om gesprekken over kinderrechten in de klas te ondersteunen ontwikkelde Lot een set kaarten met activerende werkvormen en prikkelende vragen.

Mijn rol: conceptontwerp voor de kaartenset Onderzoek met Lot, met grote, kleine en prikkelende vragen over kinderrechten voor in de klas.

Klik hier voor meer informatie.

 

CONTACT

Telefoon: 06-14846781
E-mail: info@alexandrabronsveld.nl