Over mij

 

Mijn passie en kracht

Ik ben op mijn plek als sparringpartner, trainer en procesbegeleider op scholen in het PO en VO die willen professionaliseren en innoveren. Mijn expertise ligt bij kinderfilosofie en leren voor het leven in de 21ste eeuw. Bij dit laatste sta ik voor een geïntegreerde aanpak waarin verwondering, kritisch en creatief denken, lesgeven vanuit passie en contact en projectgestuurd onderwijs centraal staan.
Ik ben goed in samen ontwerpen, inspirerende vergezichten neerzetten, overzicht bieden, uitdagend en betekenisvol onderwijs ontwerpen, het gesprek leiden vanuit een open houding en ruimte maken voor reflectie.

Mijn plezier

Ik houd van trage vragen als het leven voorbij raast, gekke en diepe gedachtes van kinderen en je daar samen over verwonderen, boeken verslinden of net mondjesmaat closereaden. Op het strand kijken naar een ondergaande zomerzon, één en één is drie als leidend principe, relativeren van het bestaan – ook al lukt dat niet altijd – en alles met elkaar verbinden.

Mijn vorming

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek en heb daar ook mijn eerstegraads lesbevoegdheid gehaald als docent levensbeschouwing. Na mijn studie werkte ik 9 jaar als trainer en lerarenopleider PO en VO bij Stichting HVO. Sinds 2013 bemoei ik me graag als voorzitter van bestuur met het Centrum Kinderfilosofie Nederland, platform voor filosofisch onderwijs.

Ik kom graag ontwerpen, vragen, maken

Telefoon: 06-14846781
E-mail: info@alexandrabronsveld.nl

Twitter | Linkedin

Bank: NL72TRIO0338547
KvK-nummer: 70619670 | Btw-nummer: 157673285B01

CRKBO geregistreerd

CONTACT

Telefoon: 06-14846781
E-mail: info@alexandrabronsveld.nl